Potrzebujemy:
- kremową modelinę
- różową modelinę
- ciemnoróżową modelinę (opcjonalnie)
- folię
- ostry nóż
- zamrażarkę
- wykałaczkę
- szpilkę
- piekarnik
Instrukcja:
1. Z kremowej modeliny ulepić prostokąt.
2. Taki sam uformować z różowej modeliny, aby to zrobić na kremową kładziemy folię, a następnie różową modelinę.
3. Potem zaznaczamy na różowej kontury kremowej i wycinamy.
4. Wyjmujemy folię i sklejamy dwa kawałki modeliny.
5. Zwijamy w rulonik, obwijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na 20 minut.
6. Odkrajamy nierówne brzegi a następnie kroimy roladę na części.
7. Do każdego kawałka wciskamy szpilkę.
8. Wykałaczkę robimy fakturę ciasta.
9. Teraz do kremu możemy dodać jakieś dodatki, ja wybrałam kawałki ciemnego różu jako maliny.
10. Pieczemy i gotowe! :3
świetny tutorial :D ładna rolada i bardzo prosta :P
OdpowiedzUsuńSuper ! ;D
OdpowiedzUsuńSuper . można z tego nawet kolczyki zrobić . ;D
OdpowiedzUsuńJa właśnie zamierzam zrobić :)
Usuńjeju super to *,*
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie kookeshi.blogspot.com
Fajny ;)
OdpowiedzUsuńa może tak tutorial na babeczkę?
OdpowiedzUsuńW sensie, że muffinkę?
UsuńBo do takich z bitą śmietaną to skończył mi się silikon :(
Bardzo fajny tutek ; )
OdpowiedzUsuńzajeeebisty blog ! i właściciel !!! ;***
OdpowiedzUsuńA ile minut i w jakiej temperaturze piekłaś? I przede wszytstkim gdzie. ;D
OdpowiedzUsuń30 minut 110 stopni, w piekarniku ;)
Usuńsuper tutorial, jestem wdzięczna :-**
OdpowiedzUsuń