poniedziałek, 5 grudnia 2011

Masa solna.

Tak wiem, może i znacie na nią przepis ale i tak muszę go umieścić :)

- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka soli
- około 3/4 szklani wody


1. Mąkę i sól mieszamy w misce
2. Stopniowo dodajemy wody
3. Mieszamy a potem wyjmujemy na blat i zagniatamy.
4. Gotowe wyroby pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 140 stopni C

Nie wiem jak to precyzyjnie określić, masy chyba wychodzi mniej więcej 2 i pół szklanki :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję Wam za wszystkie komentarze!
Będę wdzięczna jeśli oprócz swoich opinii będziecie również pisać pomysły na nowe posty oraz na tutoriale!

Nie reklamujcie się - usuwam takie komentarze a to i tak bez sensu bo zawsze wchodzę na blogi komentujących! :)