Znowu bez zdjęcia w przekroju, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie, bo był robiony na imprezę urodzinową ( a w zasadzie urodzinowe nocowanie?!) więc nie miałam okazji :P W środku jest biszkopt z kremem czekoladowym, od razu napiszę z czego są dekoracje, bo często pytacie o przepis - niebieski krem ~ krem maślany, oczy ~ lukier plastyczny, buzia ~ lukier i kupne ciasteczka.
Tort ciasteczkowy potwór / cookie monster cake
Heh genialny jest! :D
OdpowiedzUsuńŚliczny *.* JA chcę taki zjeść, narobiłaś mi ochoty na biszkopt -,- <3
OdpowiedzUsuńO jeny, jaki on jest śliczny!
OdpowiedzUsuńMusiał świetnie smakować c:
Jaki śliczny - aż szkoda go pokroić i zjeść ;)
OdpowiedzUsuńJest świetny *.*
OdpowiedzUsuńOMG jaki on jest cudowny! Z nikim by się nie podzieliła :D
OdpowiedzUsuńSuper! Sama robiłaś czy zamawiany? Jak sama to daj przepis :)
OdpowiedzUsuńRobiłam, a i polecam przeczytać posta ;)
UsuńŚwietny 0.0
OdpowiedzUsuńNie lubie Cię ! Wpędzasz mnie w jeszcze większe kompleksy... Wszystko umieć, gotować, lepić z modeliny, z ceramiki, pewnie umiesz jeszcze, rysować, pięknie śpiewać i grasz na fortepianie. A do tego napewno jesteś śliczna. A ja ? To nie fair ;(
OdpowiedzUsuńNa pewno też jesteś w czymś dobra! Nikt nie rodzi się od razu z talentem do tańczenia czy lepienia, do wszystkiego trzeba długo ćwiczyć i nie poddawać się. Jeśli nie spróbujesz i nie będziesz ciężko pracować to się nie przekonasz. Ja też kiedyś myślałam, że nie mam do niczego talentu, ale to głównie dlatego, że nie próbowałam żadnych nowych rzeczy. Nie umiem śpiewać, tańczyć, rysować, grać na niczym, dlatego bardzo się cieszę, że znalazłam coś w czego trenowaniu się nie poddałam i wreszcie zaczęło mi się udawać. Nawet jeśli teraz myślisz, że nie masz do niczego talentu, to kiedyś na 100% odnajdziesz swoją pasję :)
UsuńO BOŻE BOŻE BOŻE BOŻE
OdpowiedzUsuńMISTRZOSTWO
PO PROSTU JEDWABISTY
ale świetny. też bym taki chciała na urodziny
OdpowiedzUsuńBoski tort. ;D Też bym chciała potrafić takie. Niestety ostatnio nawet z kruchego ciasta zakalec mi wychodzi. ;/
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Zuza
Przepiękny :)
OdpowiedzUsuńjjeju;)
OdpowiedzUsuńgenialny;)!!!
Pozdrawiam
Zrobisz mi taki na urodziny? XD
OdpowiedzUsuńCudny !!
OdpowiedzUsuńJa zabieram się niedługo za potworkowe babeczki :)
Aż szkoda jeść takie cudo :)
Pozdrawiam !
Też muszę je znowu zrobić, bo pierwsza wersja, jak możecie zobaczyć na blogu, wyszła beznadziejnie...
UsuńSmakowity torcik. Aż szkoda go rozkroić ;D
OdpowiedzUsuńgenialny!
OdpowiedzUsuńJest smaaaaaczny :3 a przynajmniej tak wygląda xD
OdpowiedzUsuńWowowow. Konkret.
OdpowiedzUsuńI <3 it!!!
OdpowiedzUsuńŚwietny jest *-*
OdpowiedzUsuńJaaadłaaabyyym O.o
OdpowiedzUsuńSuper! Na prawdę SZACUNECZEK!
OdpowiedzUsuńboże dlaczego ja tak nie umiem gotować ?!!! śliczny ! <3
OdpowiedzUsuńAle genialnie wygląda ;))
OdpowiedzUsuńhttp://letmeloveyou1.blogspot.com/
Cześć , przyuważyłam po raz kolejny na blogu innej bloggerki skopiowane zdjęcia z Twoim tutorialem -http://paperpastelss.blogspot.com/2013/04/apsik.html#comment-form -.-
OdpowiedzUsuńO.o Dzięki wielkie za wiadomość!!
Usuńświetny jest ! gratulacje i szacun :)
OdpowiedzUsuńJeśśśśśść!<3
OdpowiedzUsuńOmomomom.... jadłabym <33
OdpowiedzUsuńZostałaś nominowana u mnie na blogu :)
Jesteś niesamowita!
OdpowiedzUsuńTen tort jest wspaniały :)
Szczerze Cię podziwiam :)
No genialny jest !!! Po prostu mistrzostwo :)
OdpowiedzUsuńCześć!
OdpowiedzUsuńMam pytanko: Jak nakładasz fimo liquid już zabarwiony?
Pozdrawiam.
Najczęściej wykałaczką :)
UsuńZostałaś nominowana u mnie na blogu ;)
OdpowiedzUsuńhttp://guma-balonowa.blogspot.com/
przecudny, na pewno pyszny! ;)
OdpowiedzUsuńhttp://modelinowafantazja.blogspot.com/ zapraszam ;)
Wyczarować takie cudo , nono podziw z mojej strony :]
OdpowiedzUsuńPisałaś, że chętnie czytasz przepisy komentatorów, tak więc mogę polecić ciasteczka owsiane z żurawiną i skórką pomarańczową http://www.ewa-wachowicz.pl/ciasteczka-owsiane-z-zurawina-id289.html wyglądają co najmniej pospolicie, ale smakują nieziemsko , pozdrawiam
Zapowiadają się super :) Może w następny weekend je zrobię, tylko bez skórki pomarańczowej bo nie za bardzo za nią przepadam ;P
UsuńMogłabyś podać przepis na krem czekoladowy? Niedługo robię tort i chciałabym spróbować zrobić ten krem. :) Z góry dziękuję!
OdpowiedzUsuńNa jedno piętro bierzesz 150ml kremówki, trochę ubiajsz, dosładzasz tak 1-2 łyżki do smaku i ok. 1/3 opakowania serka mascarpone, ubijasz na sztywno i dodajesz przestudzoną roztopioną gorzką czekoladę ok. 1 tabliczki. Możesz też dodać mleczną, ale wtedy polecam użyć też trochę prawdziwego niesłodzonego kakao ;)
UsuńDziękuję, a opakowanie mascarpone to 500-gramowe?
OdpowiedzUsuńNie, 250, czyli zużywasz tylko 125 :)
UsuńBoski ;D
OdpowiedzUsuńwow ale cudowny!!!
OdpowiedzUsuńjutro spróbuję taki utworzyć ale na pewno nie bedzie taki cudowny jak twój! :)
tak w ogóle to mega fajny blog, od razu zaobserwowałam.
widze że masz talent do wielu rzeczy :)