Ja mam 1 pytanie...czy takie gofry robisz dwustronne? Mam na myśli te "wgłębiania". Dopiero zaczęłam pracować z modeliną i potrzebuję cennych wskazówek :D (Przepraszam, jeśli powtarzam pytanie już zadane xd) Jak dotąd nie zauważyłam, by ktoś robił z drugiej strony, ale normalnie gofry tak mają i nie wiem, czy wygląda to tak realistycznie jak będzie np. zawieszką no i wtedy widoczna będzie z obu stron :c Baardzo dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zawracanie głowy xD
P.S. Zapomniałam dodać, że te gofry są cudowne! Wgl kocham Twoje prace ;d <3
Po pierwsze to nie przepraszaj, bo nie masz za co ;) Właśnie robię je tylko po jednej stronie, i dopiero teraz to sobie uświadomiłam... Mam fioła na punkcie dwustronnych polew na ciasteczkach, a o gofrach to jakoś nie pomyślałam! Tylko gdy odbiję najpierw na jednej a potem na drugiej, to n pierwszej się wgniecie, a żeby spróbować obie strony równocześnie to musiałabym mieć dwie identyczne foremki żeby były podobne wgłębienia... Może kiedy jakoś spróbuję zrobić drugą podobną foremkę :)
No właśnie jak próbowałam zrobić takie prototypy to też się zgniatały z drugiej strony :/ Ja się tak zastanawiam, co by wyszło jeśli zrobić troszkę dłuższą foremkę potem ją przeciąć na pół :d Może wtedy by były identyczne wzory, bo z jednej foremki. Ale ja mówię tylko teoretycznie, bo praktycznie to jeszcze nie wiem, czy się uda xd Co myślisz o tym?
Te truskawy sama lepiłaś, czy kupione? I jeszcze jedno pytanie: jak robisz bitą śmietanę (nie przyjmuję odpowiedzi ,,najpierw pobiłam krowę, a potem kazałam jej dać mleko'' XD)?
Bardzo dziękuję Wam za wszystkie komentarze! Będę wdzięczna jeśli oprócz swoich opinii będziecie również pisać pomysły na nowe posty oraz na tutoriale!
Nie reklamujcie się - usuwam takie komentarze a to i tak bez sensu bo zawsze wchodzę na blogi komentujących! :)
Bardzo ładne i smakowicie wyglądają ! :)
OdpowiedzUsuńhttp://artist-of-your-life.blogspot.com/
mmm wygladaja niesamowicie, schrupalabym :*
OdpowiedzUsuńchciałabym umieć takie robić ;/
OdpowiedzUsuńwłaśnie się za nie zabieram, ale już i tak wiem co z tego wyjdzie ;<
Twoje są bardzo realistyczne ^^
Wstawiłam na gofry tutorial także warto spróbować :)
Usuńsuper! :)
OdpowiedzUsuńŚliczne :) Są tak precyzyjnie wykonane, że aż zdają się być smakowite, chrupiące i pachnące :D
OdpowiedzUsuń~Miona
Ładniutkie ^.^
OdpowiedzUsuńcudne xD
OdpowiedzUsuńdziękuję <3
OdpowiedzUsuńi.. ojejku, mamo, mamooo! jestem w kategorii "zapraszam" *.*
ha, a ja Cię też dodam do moich "ulubionych" i nikt mi nie podskoczy :D
Super goferki. :D
OdpowiedzUsuń3 dzień weekendu - jestem za. ; )
Profesjonalne! :D
OdpowiedzUsuńAle ładne :)
OdpowiedzUsuńJa mam 1 pytanie...czy takie gofry robisz dwustronne? Mam na myśli te "wgłębiania". Dopiero zaczęłam pracować z modeliną i potrzebuję cennych wskazówek :D (Przepraszam, jeśli powtarzam pytanie już zadane xd) Jak dotąd nie zauważyłam, by ktoś robił z drugiej strony, ale normalnie gofry tak mają i nie wiem, czy wygląda to tak realistycznie jak będzie np. zawieszką no i wtedy widoczna będzie z obu stron :c
OdpowiedzUsuńBaardzo dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zawracanie głowy xD
P.S. Zapomniałam dodać, że te gofry są cudowne! Wgl kocham Twoje prace ;d <3
Po pierwsze to nie przepraszaj, bo nie masz za co ;) Właśnie robię je tylko po jednej stronie, i dopiero teraz to sobie uświadomiłam... Mam fioła na punkcie dwustronnych polew na ciasteczkach, a o gofrach to jakoś nie pomyślałam! Tylko gdy odbiję najpierw na jednej a potem na drugiej, to n pierwszej się wgniecie, a żeby spróbować obie strony równocześnie to musiałabym mieć dwie identyczne foremki żeby były podobne wgłębienia... Może kiedy jakoś spróbuję zrobić drugą podobną foremkę :)
UsuńNo właśnie jak próbowałam zrobić takie prototypy to też się zgniatały z drugiej strony :/ Ja się tak zastanawiam, co by wyszło jeśli zrobić troszkę dłuższą foremkę potem ją przeciąć na pół :d Może wtedy by były identyczne wzory, bo z jednej foremki. Ale ja mówię tylko teoretycznie, bo praktycznie to jeszcze nie wiem, czy się uda xd Co myślisz o tym?
UsuńSuper pomysł, myślę, że może wyjść :)
UsuńTe truskawy sama lepiłaś, czy kupione? I jeszcze jedno pytanie: jak robisz bitą śmietanę (nie przyjmuję odpowiedzi ,,najpierw pobiłam krowę, a potem kazałam jej dać mleko'' XD)?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Te normalne własnoręcznie, a plasterki kupione, a bita śmietana to fimo liquid z białą modeliną :)
Usuń