niedziela, 3 marca 2013

Babeczki z różyczkami

W lukrze plastycznym najlepsze jest to, że można go trzymać bardzo* długo (ok. dwóch tygodni?), mi dość dużo zostało z dekorowania tortu więc wykorzystałam go na babeczki. Masa leżała trochę mniej niż tydzień i nic się z nią nie stało, oprócz tego, że może trochę bardziej się kruszyła.

* chodzi mi o domowy lukier, kupny pewnie można trzymać jeszcze dłużej ;)

















Pierwszy raz robiłam muffinki na maślance, i wymieszałam tak jak ogólnie się powinno, czyli tak niedbale, tylko kilka razy i muszę przyznać, że nie widzę większej różnicy. Są o drobinę bardziej wilgotne, ale chyba jednak bardziej smakują mi takie na mleku, porządnie wymieszane :P

30 komentarzy:

  1. Ojeju, myślałam że to zdjęcia z Internetu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie śliczne *.*Aż babeczek mi się zachciało ; >

    OdpowiedzUsuń
  3. boskie!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem :) Wyglądają jak z cukierni najpierw myślałam,że to inspiracje :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super są! Aż bym taką zjadła! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudniaste! Aż ślinka leci :3 Chyba też się pobawię taką masą. A mogłabyś podać na nią przepis?

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudowne <3 Aż mi ślinka cieknie :P
    Informuje o zmianie adresu bloga z sweethandmadedream na artetbijou.

    OdpowiedzUsuń
  7. Jejku! Chcę je tu i teraz! :3

    OdpowiedzUsuń
  8. Jej jakie świetne :) Podasz przepis na muffinki ? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten podstawowy już dodałam, a te akurat są z kotlet.tv "muffiny czekoladowe które skuszą każdego", ale tak jak pisałam, tamte są lepsze :P

      Usuń
  9. Smakowicie wyglądają *,*

    OdpowiedzUsuń
  10. Na początku myślałam, że są z modeliny. ;D Zjadłabym! *.*

    OdpowiedzUsuń
  11. Na początku myślałam , że zdjęcia z neta xd
    A tu proszę ! *o* Świetne te babeczki :o

    OdpowiedzUsuń
  12. jak ty lepisz różyczki ? ;oo

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po prostu składam płatek po płatku ;) Tak jak się lepi z modeliny, tylko łatwiej

      Usuń
  13. Mniam ! Genialne, chetnie bym zjadla

    OdpowiedzUsuń
  14. również pomyślałam, że to zdjęcia z internetu ;d
    babeczki są po prostu rewelacyjne! aż szkoda byłoby mi je zjeść.

    OdpowiedzUsuń
  15. Przepraszam, udzielasz może lekcji pieczenia? Bo jeśli tak, to chętnie się zapiszę, te babeczki są cudowne! :D

    OdpowiedzUsuń
  16. A jak robisz babeczki w specjalnej formie czy po prostu w samych papilotkach?

    OdpowiedzUsuń
  17. Nie, nie, nie wytrzymam! Najpierw tort teraz cudownie wyglądające babeczki.
    Wysyłasz je może pocztą ? :D
    /W

    OdpowiedzUsuń
  18. CZY TO JEST Z MULINY??????

    OdpowiedzUsuń
  19. Jejku jakie śliczne *.* Też zrobie a co :D A to białe to jest lukier, czy co ? :)

    OdpowiedzUsuń
  20. śliczne :) używałaś barwników w płynie czy w proszku ?

    OdpowiedzUsuń
  21. Wow, piękne babeczki, założę się, że smakują/smakowały tak samo jak wyglądają!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję Wam za wszystkie komentarze!
Będę wdzięczna jeśli oprócz swoich opinii będziecie również pisać pomysły na nowe posty oraz na tutoriale!

Nie reklamujcie się - usuwam takie komentarze a to i tak bez sensu bo zawsze wchodzę na blogi komentujących! :)