niedziela, 1 czerwca 2014

Pavlova, torcik bezowy z bitą śmietaną i truskawkami

Hej!
Dzisiaj pora na następne ciasto - torcik bezowy Przepis na same blaty wykorzystałam stąd - kliknij, przełożyłam je zwykłą bitą śmietaną (30%) z cukrem, na wierzchu posypałam kakao i ułożyłam świeże truskawki :) 

Deser najlepszy jest oczywiście w dzień przełożenia bezy kremem, drugiego dnia wszystko jest już nasiąknięte - da się zjeść, ale to nie to, bardziej na zasadzie "dobre, bo słodkie" ;) Koniecznie zjedzcie cały pierwszego dnia :P

Teraz zdjęcia - porażka... Ostre wyszły tylko dwa ale pozostałą parę też wam pokażę :P



 *fail*
*fail*

Powoli kończą mi się przerobione zdjęcia... Muszę wreszcie coś ulepić z modeliny :P

8 komentarzy:

  1. Wygląda obłędnie apetycznie. :D Szkoda, że ograniczam słodycze. :/

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bajecznie! Na pewno był pyszny :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ej, a ja na diecie !! O matko piękny ! / Kasia :3

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobrze, że od patrzenia na jedzenie się nie tyje :3 Pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda przepysznie ;) Aż musiałam sięgnąć po coś słodkiego :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam torty bezowe (najczęściej tworzę je właśnie z truskawkami lub malinami). Jest to mój ulubiony deser. Jest rzeczywiście bardzo, bardzo słodki i zawsze mnie po nim mdli, uh.

    OdpowiedzUsuń
  7. mmm, ale bym taki zjadła! Myślę, że musi smakować świetnie!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję Wam za wszystkie komentarze!
Będę wdzięczna jeśli oprócz swoich opinii będziecie również pisać pomysły na nowe posty oraz na tutoriale!

Nie reklamujcie się - usuwam takie komentarze a to i tak bez sensu bo zawsze wchodzę na blogi komentujących! :)